Jordgubbsmuffins 2
Nu har jag omgång nr 2 i ungen.. Den här gången hade jag liiite mer socker och lite mer jordgubbar..
Dessuton drog jag ner värmen lite.. Dom blev lite brända i botten nämnligen.!
Men ingen skada skedd... Kan nog bjudas på ändå!
Receptet ca 8st
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl matolja
ca 1 dl vaniljyoghurt
ca 100-150 gram hackade jordgubbar
Blanda det torra i en bunke..
Vispa sedan ihop ägg, olja och vaniljyoghurten. Blanda det med det torra i bunken och rör tills du får en jämn smet.
Häll i jordgubbsbitarna och rör lite till.
Häll sedan smeten i formarna och ställ in i ugnen på ca 225 grader i 15-20 minuter..
Gör ett stickprov för och se om det är klart..Ska inte kännas degig..
Jag tyckte det vart helt okej! =)
Följde recept från "camillas bak- och matlagningsliv"
Dessuton drog jag ner värmen lite.. Dom blev lite brända i botten nämnligen.!
Men ingen skada skedd... Kan nog bjudas på ändå!
Receptet ca 8st
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1/2 dl matolja
ca 1 dl vaniljyoghurt
ca 100-150 gram hackade jordgubbar
Blanda det torra i en bunke..
Vispa sedan ihop ägg, olja och vaniljyoghurten. Blanda det med det torra i bunken och rör tills du får en jämn smet.
Häll i jordgubbsbitarna och rör lite till.
Häll sedan smeten i formarna och ställ in i ugnen på ca 225 grader i 15-20 minuter..
Gör ett stickprov för och se om det är klart..Ska inte kännas degig..
Jag tyckte det vart helt okej! =)
Följde recept från "camillas bak- och matlagningsliv"
Postat av: Leia
Ja, det verkar ju inte alltför krångligt =)
Trackback