Angelica tipsar..
Här kommer receptet på brödet!
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk matolja
1 liter matbrödsmjöl av vete
ca 4-5 dl vanligt vetemjöl
1. Smula jästen i degbunken. Häll i lite av vattnet (fingervarmt) och lös upp jästen med det,
och häll sen i resten..
2. Arbeta in salt olja, specialvetemjöl
och sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig och inte kladdar.
3. Jäs degen övertäckt cirka 1 timme.
4. Arbeta degen och forma den till en rund eller avlång limpa som läggs på smord plåt. Skåra limpan i ränder eller rutor. Dofta över lite mjöl
och jäs brödet en halvtimme.
Slå på ungen på 250°
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 10 min,
sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet färdigt ca 25 min.
KLART! =)
Det här receptet är taget ifrån recept.nu
Trackback