Angelica tipsar..


Här kommer receptet på brödet!



Ingredienser:

25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk matolja
1 liter matbrödsmjöl av vete
ca 4-5 dl vanligt vetemjöl




1. Smula jästen i degbunken. Häll i lite av vattnet (fingervarmt) och lös upp jästen med det,
och häll sen i resten..







2. Arbeta in salt olja, specialvetemjöl
och sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig och inte kladdar.





3. Jäs degen övertäckt cirka 1 timme.
 





4. Arbeta degen och forma den till en rund eller avlång limpa som läggs på smord plåt. Skåra limpan i ränder eller rutor. Dofta över lite mjöl
och jäs brödet en halvtimme.



Slå på ungen på 250°

5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 10 min,
sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet färdigt ca 25 min.
KLART! =)


 



Det här receptet är taget ifrån recept.nu











Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0