Likblek..

Med tanke på förra inlägget med soltips.. Snacka om att jag har känslig hy =( Kan inte vara ute i solen alls ju!
Satt ute i lördags PÅ MORGON och njöt men bara efter några minuter kände jag att det inte var riktigt bra.. Såg hur det blossade upp röda prickar på underarmen! Lite senare var det som små blåsor nästan! Det kliar och har sej, fortfarande.. Där ser man vad solen kan ställa till med =( Så jäkla tråkigt! Får väl gå likblek hela somrarna då helt enkelt!

Strand/solsmart..

Hej! =)
Solen lyser även idag hörrni! Härligt tycker många! Själv är jag nog väldigt känslig mot solens strålar..
Tyvärr.. I skuggan går bra med solskyddsfaktor! Man vill ju bli brun men kan man inte så kan man inte =/ Får bli spraytanning för min del ist..

Här kommer lite soltips till er solgalna! =D

1. Självklart är prio ett att ha en bra solskyddsfaktor.. 20 helst mer! 
Jag använder Niveas solskydd för tillfället och tycker det har funkat bra!

2. Sitt i skuggan så mycket som det bara går.. Man blir faktiskt brun ändå, och utan att bränna sej! 
Det är faktiskt DET som är det farligaste!

3. Be din partner eller vän kolla efter prickar och hudförändringar!

4. Lyssna på din kropp.. Sitt inte och pressa om det känns obehagligt varmt och svider.. 

5. Hoppas i och bada om det blir för varmt. Man blir brun i vattnet också! Men tänk på att man känner inte lika väl om man håller på och bränna sej där, som på land.. 

6. Tänk på huvudet också! Ha kepa eller svalka skallen ibland.. Skitskönt jag lovar!

7. Drick extremt mycket vatten!

8. Skyl ställen som ni börjar bli brända på eller kanske redan HAR bränt er på, om ni nu råkar göra det.. 

9. Använd "After sun" . Svalkande och skönt efter en dag på stranden! Kolla innehållet så Aloe Vera finns med! Kan hända det finns med i alla sånna produkter, men kanske mer eller mindre!

Jag använder Niveas!


Och sen sist men absolut inte minst.. Ha det görskönt på stranden och njut! Ni vet säkert redan om detta men det skadar ju inte att påminna ;)

Perkele..

Fy fasiken vad jag mådde dåligt igår =( Ont i huvudet och mådde illa. Orkade inte göra nånting! Darling fick hämta mej i Nås. Pallade inte att vänta tjugo minuter på nästa buss som skulle ta mej hem. Skulle ha fått lov att sitta på den en halvtimme innan jag var hemma också till råga på allt ist för en kvart som det tar med bil.. Tur darling finns och att han jobbar förmiddag den här veckan! Hade ju ändå suttit på en buss i en och en halvtimme innan det och plågats!
Efter en värktablett, mat och vatten + två timmars sömn (slocknade direkt) var jag faktiskt rätt så fit for fight igen. Jag fattar inte vad som hände!

Idag mår jag bättre och jag misstänker att det var vätskebrist igår då jag inte hade drukit en droppe vatten på hela dagen. Så idag åker vattenflaskan med!!! Perkele för och må som jag gjorde!
Nu har jag fått spy lite galla över det också =) Inte så trevlig läsning kanske men måste skriva av mej..


Idag väntar falun igen som ni kanske har försått =) Fältuppgiften vi gjorde förut ska redovisas idag och sen blir det raka vägen hem för "prov på datorn". Dugga kallas det för den som inte har gjort det förut! Man får upp frågor via programmet fronter som man ska svara på och får direkt ett resultat!
Det är inget som är betygsgrundande men det kan hjälpa en om man kör på mattetentan sen! Har man klarat duggan då kan det väga upp till ett godkänt även om man inte klarat tentan.. Mycket bra initiativ av högskolan tycker jag =D

Dags att fara! Men hörs sen!



Falun..

Gud va gott det är med grötfrukost! =) Sitter och käkar för fulla muggar nu mellan tangenttryckningarna.
Snart bär det av till Falun igen.. Blir samma i morgon igen men på fredag blir jag hemma för och skriva klart hemtentan vi håller på med. Det är lite mycket nu men snart är det looooooov!!! Om två veckor kan jag slappna av ordentligt! Eller så har jag panik för att jag inte har klarat mattetentan! SÅnt känner man ju på sej direkt efter antar jag?! Håll tummarna för mej den 5 juni!

Men innan det har jag iaf en helg med finbesök att se fram emot! På lördag blir det minsann ingen matte i mina tankar! Längtar! Grillning och vin blir det då.. Gött sö!

Men nu ska jag fixa till mej och dra iväg =) Ha en bra dag hörrni!

Fånga dagen..

Hade en himla trevlig förmiddag igår! =) Gud så kul det var! Fotograferingen gick bra också! 
Idag blir det back to reality igen efter en lång helg! =) (Det blev ju åtminstone en dag extra)
Har faktiskt hunnit med att jobba också!

Men idag är det plugg som står på schemat.. Handla en sväng innan jag sätter igång.
Efter det blir det kanske en promenad! Man ska orka ta sej ut också. Var så duktig i några dagar men sen la jag ner verksamheten. Går alltid att börja om igen visserligen så det är ingen katastrof. =) Eller börja om var väl att ta i. Det man redan har motionerat försvinner ju inte. Något är ju alltid något! =) Några dagar är ju bättre än ingenting.

Nog om det.. Ska väl ta och "fånga dagen" som de brukar säga! =)

Lilleman!!

Lite bilder från dagens fotografering!


Fotografering..

Usch så trött jag är! Tur man är lika glad för det. =) Går här som en zombie men försöker väcka liv i kroppen med lite kaffe, för snart lär det vara slut på zombiefasonerna! Jag ska nämnligen fota bäbis idag! =D En gammal kompis kommer hit med sin son! Ska bli kanonskoj! förhoppningsvis kommer jag få lägga ut nån bild här också =)

Efter det måste jag plugga järnet. =( Har lite och göra i veckan om jag ska bli klar till nästa helg då kompisar från långväga kommer hit och hälsar på.. Närmare bestämt en litteraturtenta, två föreläsningar och två redovisningar. En av redovisningarna är fältuppgiften som jag skrev om förut.

Nä, om man kanske skulle ta och dammsuga av lite här då! =) Kommer säkert någon bild på lilla Oliver lite senare.. Bara jag får klartecken att det är ok!

måndag..

God morgon!

Här sitter jag med en kaffe och myser.. =) Ska snart iväg till praktiken för en fältstudie. Barnen ska få ha lite matte med mej. Jag ska ha två grupper med tre barn i varje som ska få lösa två "problem". Vi ska diskutera derars lösningar och se hur dom kom fram till svaren.
Kommer bara vara där under förmiddagen tyvärr för sen lär jag hem och kika på två föreläsningar. Föreläsningar är ju mindre kul, men det lär göras!

Efter det måste jag nog ta och städa lite. Det ser hemskt ut just nu med renoveringen och allt! Blir Ikea på fredag så hallen blir klar i helgen! Är väl mest hallen som är den bidragande orsaken till att det ser rörigt ut! Men att dammtussarna letar sej fram kan jag väl inte skylla på det kanske?

Näe ska väl ta och få i mej kaffet nu innan det blir för kallt..
Hoj så länge!

En känsla..

Försöker tagga inför eftermiddagen/kvällen.. =) Ska bli kul och få träffa fina vänner.. Ska fira en kompis som fyller 25 idag. Tänka på annat en stund. Jag känner mej inte riktigt hundra.. Mycket att tänka på, på nå vis. Känns inte heller befogat att känna så här. Men som jag har sagt innan här i bloggen så är väl livet så här. Upp och ner!
Vet inte men det känns som att det fattas något.. Jag går liksom och väntar på något som aldrig kommer..

Puss och kram från mej så länge.. Kommer kanske bilder från kvällen sen!




Bröllop..

En kompis till mej ska snart gifta sej och jag har fått äran att vara bröllopsfotograf! Igår var vi iväg och kikade vid stället som det hela ska äga rum.. Måste säga att jag är rätt nöjd med förutsättningarna! Det kommer bli både ute och studiobilder. I kyrkan kommer det däremot bli lite svårare skulle jag tro.
Jag har vetat det här ett tag men det är först nu man börjar känna att det närmar sej. Det är nästan så jag börjar bli lite nervös! Det är ju ändå min första bröllopsfotografering någonsin! Knappt varit på bröllop överhuvudtaget. Men det går nog bra! Jag måste lita till min förmåga.. Vilket jag brukar vara ganska dålig på! Huvudsaken är att paret blir nöjd iaf, sen spelar det ingen roll!
Min nya bakgrund till studion har anlänt till posten så idag blir det testfotografering med den hela eftermiddagen ;) KUUUUL! Darling är snäll och hämtar ut det efter jobbet då jag ska till Falun och plugga och inte kommer hinna...

Som vanligt skriver jag på morgonen och det blir alltid lika ont om tid att göra sej iordning, men ska väl dra tummen ur och börja dagen ordentligt.. KAFFE!



Denna bild älskar jag! Måste få lite inspiration så har suttit och kikat lite på bröllopsbilder via google..

INTE jag som fotat! Bild från: http://jeni.blogg.se

onsdag..

Här sitter jag IGEN med bara 1 timme kvar tills bussen går! Hur lyckas jag!? =P Var ju så duktig förut.
Ska packa, ut till kaninerna med mat och göra mej iordning på mindre än 55 minuter! Tur att jag inte ska tvätta håret idag i alla fall! Det tar ju väldigt mycket längre tid då.
Ska måla klart hallspegeln idag! =) Började i måndags, men hann inte klart. Igår var jag borta hela dagen så det blev inget av med det då heller.. Det är bara golv och lister kvar nu!!!! Blir förhoppningsvis klart i helgen. Riktigt kul och se hur hallen tar form mitt framför näsan!
Näe nu lär jag väl ta och göra mej klar förstår jag.. Känner mej smått stressad!
Hoj!

Solen skiner..

Solen skiner idag!! Blir nog en pomenad lite senare! Plugg är väl det som gäller först och främst. Blev inget igår.. FY på mej!

Annars händer inte så mycket spännande.. Kanske måla lite spegel ikväll!? Beror på hur långt jag har kommit i pluggningen och om jag kan bestämma mej hur den ska se ut. Ingen som har nå förslag? Funderar på en text längst upp i alla fall..

Hallen..

Kan inte förstå att jag är uppe redan! Har varit vaken ett tag.. Hade gärna vela åka på Rättviks marknad idag men det verkar inte bli något sånt. Blir nog att måla färdigt i hallen istället och plugg =) Igår målade vi hela dagen och det gav ju resultat kan jag lova.! Gud så fint det blir! Har lite dörr- och fönsterkarm kvar.. Tänkte måla en spegel också med samma färg som dom och göra nå fint motiv på.. Tror det kommer bli kanon! =)


fredag 2012-05-04

Känner mej så otillräcklig på något vis..

Men nu ska jag försöka slå bort dessa negativa tankar och koncentrera mej på matte idag!
Ska ta mej i kragen och vara glad för det som faktiskt är bra! Som att det är fredag t.ex.

God morgon på er..

Nytt till studion?

Måste köpa mej ny bakgrund till studion snart.. Blir tokig på det där stora tyget! Otympligt att arbeta med.
Tänkte skaffa mej papp istället. Tror det kommer bli kanon! =) Men dyrt är det om man ska ha stativ till..
3000:- kommer det gå på.. Men jag tror det är värt det!


Bilder från: aifo.se

Inte det bästa..

Ska iväg om en timme och här sitter jag fortfarande och dricker morgonkaffet. Hoppas väl kanske att morgonbesyren ska göras av sej självt! Ska hinna packa lunch och böcker, duscha av mej, ge kaninerna mat och nytt vatten och dessutom hinna kleta på lite smink innan jag åker.. Började bra det här! Mitt morgonhumör är inte det bästa nu för tiden..


RSS 2.0